• 1
  • 2
  • 3
  • 4
utorok, 19 február 2019 09:52

Rozhovor s holandským hráčom Thomasom Mirckom

Napísal(a) bashtosports.com
Rozhovor s holandským hráčom Thomasom Mirckom Rozhovor s holandským hráčom Thomasom Mirckom
Vážení priatelia, prinášame vám krátky rozhovor s Thomasom Mirckom (17) od januára 2019 členom holandského Národného Boccia tímu. Štyri krát za sebou vyhral holandský dorastenecký titul v kategórii BC4 a raz v kategórii BC3. Žije v blízkosti Rotterdamu a jeho obľúbeným futbalovým tímom je klub Feyenoord.

Jeho životným mottom je: Mám síce Duchennovu chorobu, ale to mi nezabráni hrať bocciu a užívať si život!

Milý Thomas, blahoželáme k vášmu úspechu na národnom boccia turnaji v Holandsku. Ako sa cítite ako čerstvý šampión?
Cítim sa vynikajúco, pretože je to po prvý krát, čo som vyhral holandský titul. V kategórii BC3 hrám od minulého roku pretože mi zoslabli ruky a už nimi nedokážem hádzať lopty do kurtu.

Je zlatá medaila z týchto majstrovstiev vašim najlepším výsledkom v boccii? Aký je váš cieľ v boccii - chystáte sa pôsobiť aj na medzinárodnej úrovni?
Áno, holandský titul je zatiaľ môj najlepší výsledok. Mojim cieľom v boccii je hrať na medzinárodnej úrovni a zúčastniť sa paralympijských hier.

Kedy ste začali hrať bocciu? Čo pre vás boccia znamená?
Bocciu som začal hrať približne pred 5 rokmi, ale ako hráč BC4. V kategórii BC3 hrám asi rok. Čo sa mi na boccii páči najviac, je možnosť taktizovania počas hry.

Rozhovor s holandským hráčom Thomasom Mirckom


Ste aj hráčom iných paralympijských športov?
Vzhľadom na progresívne svalové ochorenie nemám možnosť hrať žiadne iné paralympijské športy.

Aké sú vaše záujmy v osobnom živote? Pracujete niekde alebo študujete?
Som členom holandského Národného Boccia tímu a tiež prvým hráčom holandského tímu BC3. Keďže musím veľa trénovať, nemám čas pracovať alebo chodiť do školy.

Aká je situácia v boccii v Holandsku? Ako sa organizuje boccia v NL? Máte ligové turnaje, na národnej úrovni alebo sa organizujú aj medzinárodné turnaje? Koľko hráčov boccie je v NL? A v kategórii BC3?
V Holandsku máme národnú ligu s asi 150 registrovanými hráčmi, zhruba 10 športovcov v kategórii BC3. V Holandsku sa neorganizujú medzinárodné turnaje.

Rozhovor s holandským hráčom Thomasom Mirckom


Úspech v kategórii BC3 silne závisí od dokonalého športového vybavenia - boccia rampy a boccia lôpt. V januári roku 2018 ste si zakúpili boccia rampu od spoločnosti BASHTO SPORTS (BASHTO Athletic X-7000). Aké sú vaše skúsenosti s touto rampou?
Moja skúsenosť s ňou je veľmi dobrá, ale pri intenzívnom hraní nám na tejto rampe chýbajú niektoré veci. Skvelá by bola možnosť zafixovať smer rampy a možnosť meniť výšku rampy v pričom je smer stále zafixovaný. Uľahčilo by to zameriavanie. Rovnako je obmedzená viditeľnosť pri mierení, keď sú na rampu naložené všetky nadstavce.

Sme stále otvorení diskusii s našimi zákazníkmi a snažíme sa neustále zlepšovať naše produkty. Viem, že ste mali nejaké problémy s rýchloupínacími rúčkami na rampe. Bola reakcia našej spoločnosti v súvislosti s Vašou reklamáciou promptná?
Firma BASHTO SPORTS reagovala veľmi rýchlo a problémy boli vyriešené.

Existuje veľa značiek a rôznych modelov boccia rámp, prečo ste si vybrali rampu našej spoločnosti?
Táto rampa sa zdala byť dobrá pre náš typ hry. Keďže som v národnom tíme, nie som si istý, či je táto rampa dostatočne dobrá na to, aby konkurovala medzinárodným hráčom BC3, ale to už zistíme v krátkom čase.

Ak sa rozhodnete zúčastňovať sa medzinárodných boccia turnajov, radi by sme vás privítali na nadchádzajúcom medzinárodnom turnaji Boccia Tatra Cup 2019, ktorý sa koná v júni tohto roku na Slovensku.
V júni tohto roku sa zúčastním mládežníckych paralympijských hier vo Fínsku, takže sa bohužiaľ nemôžem zúčastniť turnaja Boccia Tatra Cup 2019.

Ďakujeme za váš čas a želáme vám veľa úspechov v Boccii aj osobnom živote.
Tím BASHTO SPORTS

Partneri

Kde nás nájdete

O nás

Naša firma funguje na trhu od roku 2013, je výrobcom profesionálneho športového vybavenia pre zdravotne postihnutých športovcov s hlavným zameraním na paralympijský šport BOCCIA.

Naše výrobky dodávame množstvu subjektov na Slovensku aj v zahraničí.

Mailchimp

Kontaktujte nás

BASHTO SPORTS, s.r.o.

Nám. SNP 207

049 22 Gemerská Poloma, Slovensko

Tel: +421 949 737 543

info@bashtosports.com

SK95 1100 0000 0029 4811 3295