• 1
  • 2
  • 3
  • 4
štvrtok, 11 august 2016 18:52

OMD Boccia sústredenie Čičmany 2016

Napísal(a) bashtosports.com
OMD Boccia sústredenie Čičmany 2016 OMD Boccia sústredenie Čičmany 2016

Priebeh sústredenia, Oslovenie účastníkov

Milí hráči, milí asistenti,

je pre mňa cťou predstaviť vám v skratke tohtoročné OMD boccia sústredenie v Čičmanoch, ktoré organizuje klub OMD Farfalletta Žilina. Boccia sústredenie v Čičmanoch bude tohto roku sláviť svoje 5. pokračovanie. Vďaka obetavosti a veľkému úsiliu ľudí z Farfalletty v Žiline, ktorí zastrešujú sústredenie po organizačnej stránke a už po tretí krát vložili svoju dôveru v moje schopnosti, mám tú možnosť predstaviť sa vám ako tréner, ktorý bude sústredenie viesť po športovej stránke.

Boccia sústredenie začne 14.8.2016 v nedeľu príchodom hráčov v čase pred obedom a potrvá do 18.8.2016, čo pripadá na štvrtok, odubytovaním a odchodom účastníkov v doobedňajších hodinách. Sústredenie je lokalizované do penziónu Bystrík v Čičmanoch, ktoré je – čerpám z predchádzajúcich skúseností – výborne zariadeným priestorom pre akciu takéhoto druhu, na ktorej sa zúčastní väčšie množstvo hendicapovaných ľudí na invalidnom vozíku. Zariadenie je vybavené výťahom a jeho súčasťou je aj telocvičňa, v ktorej je možné umiestniť 2 boccia kurty (skrátené na 11m po dĺžke).

Každý hráč obdrží program sústredenia spolu s tréningovými materiálmi, aby získal predbežnú predstavu o priebehu sústredenia. V nasledujúcich riadkov vám však stručne popíšem, čo vás čaká a akým spôsobom sa budeme venovať bocci.

Každý tréningový deň je rozdelený do 3 fáz.

Doobeda prebieha tréning na konkrétnu tréningovú aktivitu: 1 Kuželky, 2 Animácia, 3 Poličky.

Poobede nasleduje Turnaj integrovanej boccie jednotlivcov, rozdelený na časť A a B, kde budú medzi sebou hrať hráči skupiny A a B systémom každý s každým. V oboch skupinách je po 6 hráčov a hrať budú každý s každým. Budú sa hrať modifikované zápasy boccie, čo sú vlastne klasické zápasy boccie s drobnou úpravou: jack sa bude ukladať v každej smene do iného miesta ihriska.

Pred a po večeri – tréningová časť pozostáva z Turnaja integrovanej boccie v tímoch: zahráme si miniturnaj v integrovanej boccii, ktorého sa zúčastní 6 tímov zostavených tak, aby v každom tíme bol aspoň jeden vozíčkar a aspoň jeden asistent. Systém hry je daný nasledovne: zostavia sa 2 skupiny po 4 tímoch, v rámci ktorých odohrajú všetky tímy zápasy každý s každým. Postupujú prvé dva tímy, ktoré odohrajú semifinále a finále. Integrovaná boccia je okrem tréningovej stránky aj výborným spoločenským prvkom a verím, že sa dobre zabavíte.

Prvá z troch fáz tréningu bude kvantitatívne vyhodnocovaná: hráči si budú svoje výsledky zapisovať do tréningového listu, kde bude ich úspešnosť zaznamenaná v bodoch a percentách. Takto hráči získajú spätnú väzbu o svojich hráčskych kvalitách v konkrétnych tréningových aktivitách. V závere sústredenia sa potom vyhodnotia jeho najúspešnejší hráči, ktorí budú ocenení. Podobne bude vyhodnotený Turnaj jednotlivcov i tímov v integrovanej boccii.

Tohtoročného sústredenia sa zúčastní 12 hráčov. Aby tréning prebiehal efektívne, budú 12 hráči rozdelení do 2 skupín podľa svojej výkonnosti. V doobedňajšej aj poobedňajšej fáze tréningu budú trénovať raz hráči skupiny A, raz hráči skupiny B, pričom každá skupina má na tréning doobeda 2 a poobede 1 hodinu. Večerného turnaja v integrovanej boccii sa zúčastňujú všetci hráči a asistenti.

Súčasťou sústredenia bude aj prezentácia príslušenstva k boccii firmy BASHTO.

V čase, keď budú mať hráči danej skupiny voľno, môžu využiť ponuku masáží, ktoré zabezpečia organizátori z klubu Farfalletta, alebo čerpať z krásneho vidieckeho a folklórneho prostredia v Čičmanoch a vydať sa na jeho prieskum.

Počas sústredenia je vyhradený čas aj na voľnočasové aktivity nesúvisiace priamo s bocciou. V neskorých večerných hodinách bude priestor na spoločenské vyžitie, ktoré je dôležitou súčasťou tréningového procesu a vôbec pobytu na tomto podujatí.

Verím, že sa vám program sústredenia zapáči, že sa budete na sústredenie tešiť a hlavne, že vám sústredenie prinesie kvalitné hráčske zážitky, obohatenie v oblasti boccie a dobrú životnú skúsenosť.

Mojím cieľom ako trénera je, aby ste zo sústredenia odišli ako o niečo lepší boccisti, ako ste na neho prišli, a po ľudskej stránke, aby ste zo sústredenia odchádzali ako ľudia, ktorí si zo sebou odnášajú niečo cenného, aj do všedného života. Verím, že sa mi to podarí!

S pozdravom

Mgr. Ondrej Bašták Ďurán

Partneri

Kde nás nájdete

O nás

Naša firma funguje na trhu od roku 2013, je výrobcom profesionálneho športového vybavenia pre zdravotne postihnutých športovcov s hlavným zameraním na paralympijský šport BOCCIA.

Naše výrobky dodávame množstvu subjektov na Slovensku aj v zahraničí.

Mailchimp

Kontaktujte nás

BASHTO SPORTS, s.r.o.

Nám. SNP 207

049 22 Gemerská Poloma, Slovensko

Tel: +421 949 737 543

info@bashtosports.com

SK95 1100 0000 0029 4811 3295